Колеги,ако може да попитам пасват ли си полуоските от Алфа 156 бензин и Алфа 156 дизел или имат разлика ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Здравейте, отдавна не съм се включвал, но ми дойде един ламерски въпрос на ум и иска да попитам нещо… .
Окачването на кросвагона и на спортвагона еднакво ли е , т.е по скоро ме и интересува дължината на амортисьорите, и дали от кроса може да се сложат на спорта.
Идеята ми е ,че искам да повдигна спорта, така,че да стане като кроса… .
А също и ако има друг метод за повдигане на спортвагона, ще се радвам да го чуя.
Изказванията от рода на продай едното вземи другото не са опция
Благодаря предварително… ..Last edited by doomy; d.m.y г., 02:18.
Comment
-
гори бобини
чак не ми се обяснява,имам си проблем с ГТ-то 2.0 гтс...гори бобини постоянно,топи ги,3та 4та,сменях компа тук в петрич беше ок,после пак се запали бобина,отидох при бобо каза че ремъка бил хлабав,оправихме го,после се съмнявахме в инжекторите,но намерихме маса,каза че може и да не са те,карах зимата колата близо 5 месеца нямаше проблем,но си имаше проблем с тоците някви,като тръгна да паля например времето на запалване беше винаги различно,по дълго някой път,понякога по късо,понякога въртя и не пали,клемите от време на време ми се разхлабавят,но ги хващам и ги стягам,колата започва да пали така когато е загряла...става тромава...катализаторите са за махане,но не ми се вярва от тях да гори бобини.Закарах я преди седмица при бобо тъй като на магистралата за София пак ми се запали 3та бобина,тръгна да се топи,той ми каза,че е изгорял трети канал на компа и доколкото разбрах каза че свеща на 3ти цилиндър била с крив електрод,свещите са оригинални НЖК и оттам ми изгоряла бобината пък оттам компа,не споря с бобо попринцип,за мен той е голям майстор,но не разбирам защо бобината отново е изгоряла така,преди като сменях трета тръгвах и след 20 км ми гореше 4та......и винаги когато сменя 3та с нова тогава гори 4та.Не виждам решение на проблема преди като оправихме хлабавия ремък отивам да си взема колата,бобо каза че е ок преди това,качвам се и почва да тресе и да свети,извадихме свеща,беше зацапана а беше на една седмица горихме я нещо сложихме я,колата се държеше мн добре след намирането на маса на двигателя. Ок компа изгорял пак,но бобината защо е изгоряла.Бобо каза че няма маси колата..каза че 3ти цилиндър бил ок.Сега ще дам пак маса пари по тая кола,кат до момента за 2 години съм смени;л 8 бобини...всички стопени.Страх ме е да не дам маса пари на Бобо и колата пак да си пали бобини.проблема с алфите е много често срещан в англиийския форум на алфа но и там няма решение...сменяли са фус боксове компове проблема си остава.Вярвам на бобо но искам и да си оправя колата.Моля помагайте...смених акумулатора преди време тъй като взех колата той беше 45 ампера и правеше проблеми,като го смених колата нямаше 2 месеца проблеми и после пак започнаха,това беше преди смяната на компа...стария комп го сменях в петрич иначе,читаво беше уж момчето обясни че не стигал минус на бобините,каза че го е оправил,но явно не е от компа или явно не е направен добре,но като смених акумулатора 2 месеца нямаше проблем колата,даже като въртях да паля и се побъркваше,палеше като луда,но след известо време пак стана същото и бобината пак ми се запали.Имам следнич въвпрос ок бобината се е стопила от крив електрод на свеща а компютъра е изгорял точно от това да речем,ок,но защо гори постоянно бобини.Last edited by Kirilbalukchiev; d.m.y г., 08:40.
Comment
-
Първоначално публикувано от hefty Покажи съобщениеКолеги, имам проблем с темпомата на ГТ. При активиране, лампата на таблото светва, но в момента в който си дръпна крака от педала на газта нищо не е станало - скоростта започва да пада. Къде може да е проблема ?!?
Comment
-
Не е задължително да имаш проблем. Всъщност за да активираш темпомата трябва да задържиш въртока за увеличаване на скоростта (+) за няколко секунди. Така ще запомниш текущата си скорост и чак тогава може да пуснеш педала. Работи само на определени предавки и/или определени скорости, провери в книжката.
При мен също беше както описа, но аз просто не знаех че трябва ръчно да си запаметя скоростта.Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs
Comment
-
Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщениеНе е задължително да имаш проблем. Всъщност за да активираш темпомата трябва да задържиш въртока за увеличаване на скоростта (+) за няколко секунди. Така ще запомниш текущата си скорост и чак тогава може да пуснеш педала. Работи само на определени предавки и/или определени скорости, провери в книжката.
При мен също беше както описа, но аз просто не знаех че трябва ръчно да си запаметя скоростта.
---------- Post added at 12:48 ---------- Previous post was at 12:47 ----------
Първоначално публикувано от Strahil Покажи съобщениеKirilbalukchiev
Да не би да държи по-висока температура на двигателя? Направило ли ти е впечатление това?
Comment
-
На приятел термостата му отваряше на по-високи градуси и двигателя беше "по-топъл"(на моменти почти прегряваше). Оттам постоянно му се прецакваше по някоя бобина. Затова писах. Това имам в предвид.Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150ps+gt2256v hybrid
Comment
-
Първоначално публикувано от Strahil Покажи съобщениеНа приятел термостата му отваряше на по-високи градуси и двигателя беше "по-топъл"(на моменти почти прегряваше). Оттам постоянно му се прецакваше по някоя бобина. Затова писах. Това имам в предвид.
Comment
Comment